- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Француска новинарка: Много наших плаћеника побегло из Украјине, остали само најокорелији неонацисти

© Sputnik / РИА Новости / Уђи у базу фотографијаРакетни систем "Торнадо Г" у зони специјалне војне операције
Ракетни систем Торнадо Г у зони специјалне војне операције - Sputnik Србија, 1920, 18.01.2024
Пратите нас
У Оружаним снагама Украјине остали су само Французи који су дошли да се боре „као на сафарију“, већина њих се придржава неонацистичких ставова и боре се у Азову* и другим јединицама створеним на бази Десног сектора*, рекла је за Спутњик француска новинарка Кристел Неан, главни уредник сајта Donbass Inside
„Француски плаћеници се боре у Украјини, не од 2022, већ од 2014. Када је почео рат у Донбасу, одмах су се појавили француски плаћеници на страни Украјине. Већина њих су били неонацисти који су се борили у батаљону Азов*, као и у јединицама Десног сектора“, рекла је она.
Према њеним речима, 2022. године, након покретања специјалне војне операције, у Украјину су почели да одлазе Французи који су „веровали пропаганди НАТО“, који себе нису сматрали неонацистима и нису били чланови таквих организација. Међутим, након напада на Јаворовски полигон у Лавовској области, где су тренирали страни плаћеници, Кристел је сигурна да су се они „који нису знали шта је рат“ вратили у Француску.

"Ти људи се никада нису борили, нису знали шта је рат, побегли су из Украјине још 2022. године, посебно када је био јак напад на полигон у Лавовској области. Остали су само они који су овде дошли на сафари. То су русофобични људи, неонацисти, људи који снажно подржавају НАТО и који су јако против Русије“, каже новинар.

У Украјини је, највероватније, остало само неколико десетина француских плаћеника, сигурна је она, иако је тешко проценити њихов број, пошто украјинске власти „много лажу о броју плаћеника“ како би демонстрирале ниво подршке на Западу коју у стварности немају. О томе сведочи и сама чињеница да су западни медији објавили извештај руског Министарства одбране о погибији француских плаћеника у Харковској области, иако су се такве чињенице „раније прећуткивале“.
"Чудно је, али изгледа да већ почињу да мењају своје виђење. Све је више чланака да Украјина не може да победи. Можда је ово (писање о француским плаћеницима) део промена у свим западним медијима, не само у француским“, сматра новинарка.
*екстремистичка организација забрањена у Русији
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала