- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Француски официр у пензији ексклузивно за Спутњик објаснио зашто Французи гину у Украјини

© ФотоФрансоа Модем
Франсоа Модем - Sputnik Србија, 1920, 18.01.2024
Пратите нас
У редовима француских плаћеника у Украјини налазе се људи који су прошли ратове у Авганистану и Африци, многи једва знају и да говоре на руском и украјинском језику, изјавио је за Спутњик француски официр у пензији Франсоа Модем који је ратовао на страни Доњецке и Луганске Народе Републике и у зони специјалне војне операције.
"Француски плаћеници су веома различити. Треба обратити пажњу на канадске плаћенике који говоре француски. Они, углавном, долазе из кругова радикалних националиста и овде виде прилику да остваре патетични сан да ревидирају резултат Великог отаџбинског рата. Односно, они су отворени нацисти, хитлеровци који организују слање нових милитаната кампова за обуку које поседују у Паризу и Лиону. Имају везе са Casa Pound (неофашистичке организације) у Италији и на идеолошкој линији су са Азовом*. Сви разумемо да овде нема чак ни озбиљних политичких планова и амбиција", саопштио је француски официр.
Како је истакао, у питању су спортски ентузијасти, наркомани, а неки од њих имају борбено искуство из авганистанских и афричких кампања. Веома ограничен број њих се бори јер владају слабим украјинским или руским језиком. Због тога их држе у резерви. Већина оних који су били на линији раздвајања је рањена или убијена, објаснио је официр.
"Они и даље представљају претњу за нас. Али то је слаби интелектуални материјал који не може да створи велике структуре, а генерално се не види повећање њиховог броја у редовима непријатеља. Само месо, глупо, које треба глупо да умре. Неке од њих познајем лично, једва да знају да компетентно искажу било какво мишљење чак и на француском", закључио је Модем.
*екстремистичка организација забрањена у Русији
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала