- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Прецизност Русије „убија“ ентузијазам плаћеника у Украјини

© Sputnik / Константин Чалабов / Уђи у базу фотографијаРуско оружје, противтенковска навођена ракета
Руско оружје, противтенковска навођена ракета - Sputnik Србија, 1920, 18.01.2024
Пратите нас
Прецизни руски удари на објекте у којима се налазе страни плаћеници у Украјини ће спласнути ентузијазам за ангазовањем оваквог "оружја", каже за Спутњик потпуковник америчког ратног ваздухопловства у пензији, Карен Квјатковски.
Удари попут оног који је Русија извела на Харков „подижу ниво ризика за ове војнике и друге, који су у Украјини углавном због новца“, примећује бивши аналитичар америчког Министарства одбране.
Говорећи о томе какви би људи били спремни да буду спремни да ратују на украјинској страни, наглашава:

„Постоје људи, укључујући Американце, који су психолошки уништени за нормалан живот и рад као резултат више од 30 година америчке интервенције у Ираку, Авганистану, чак и бившој Југославији и на разним другим местима. Неки су без сумње социопате који уживају да пуцају на људе, а други желе да се осећају као део нечега што је стварно, а борба им то даје.'

Квјатковски додаје да су већина оних који директно раде за Украјинце вероватно више маргиналци него професионалци. Међутим, пошто Украјину муче проблеми са регрутацијом у земљи, заједно са лошим политичким и војним руководством, „сваки плаћеник, без посебне лојалности Украјини и са извесним искуством у борби, би сам или са својим сународницима, брзо проценио једначину ризик/награда , и изабрати одговарајући ток акције,“ наводи Квјатковски.
Коментаришући уништавање зграде у Харкову у којој су се налазили украјински плаћеници, француски аналитичар Сирил де Латр изјавио је за Спутњик да је неонацистички покрет и даље жив у Француској и украјински сукоб му иде на руку.
„У мојој земљи постоји неонацистички покрет који, нажалост, још увек постоји и користи ситуацију“, рекао је аналитичар.
Он је такође критиковао „пропаганду коју воде земље Европске уније“.
„Имамо доста оних које називамо ТикТок ратницима који одлазе тамо да се покажу и похвале на видео-снимцима. Има момака којима дефинитивно више ништа није остало. И међу овом масом има оних који полазе од жеље да нешто ураде, али ти људи нису правилно едуковани“, објаснио је он.
Потпуковник америчке војске у пензији Ерл Расмусен након вести да је велики број француских плаћеника погођен руским ударом у Харкову сматра да овајкав развој догађаја прати оно што је Русија све време говорила.
„Ако желите да будете део украјинских снага, треба знати да ћете бити третирани као војник, и не би требало да буде оклевања око тога“.
Расмусен је рекао да су неки украјински плаћеници можда бивши војници, док други могу бити борци „специјалних снага“ који помажу Украјини „на црно“.
Поред тога, верује да је у земљи најмање неколико стотина, а потенцијално и неколико хиљада саветника НАТО-а.
Аналитичар напомиње да би пристрасно извештавање са Запада могло помоћи да се плаћеници убеде да се придруже Украјини.
Погледајте и:
Ракете бастион и Калибар  - Sputnik Србија, 1920, 17.01.2024
Специјална операција у Украјини
Уништена база француских плаћеника у Харкову, амерички официр објавио фотографије зграде
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала