- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Александар Тимофејев нови главни и одговорни уредник НИН-а

© Фото : Снимак са екрана/ Јутјуб/ 24 minuta sa Zoranom Kesićem - Zvanični kanal Александар Тимофејев нови главни и одговорни уредник НИН-а
Александар Тимофејев нови главни и одговорни уредник НИН-а - Sputnik Србија, 1920, 19.01.2024
Пратите нас
Александар Тимофејев, бивши новинар и уредник Б92, директор Студија Б и један од оснивача Независног удружења новинара Србије биће од 8. фебруара главни и одговорни уредник НИН-а, наводи се у саопштењу тог недељника.
Александар Тимофејев новинарством је почео да се бави 1987. године на Студију Б, а радио је и у информативним редакцијама радија и телевизије Б92.
Од 2007. до 2014. био је генерални директор и главни и одговорни уредник РТВ Студио Б, а од 2015. је менаџер Сектора интегрисаних комуникација на РТВ Војводина.
Један је од оснивача Независног удружења новинара Србије (НУНС), добитник разних награда и признања из области новинарства.
Чланови колегијума и редакције НИН-а, међу којима је и досадашњи главни уредник Милан Ћулибрк, прошле недеље су напустили овај недељник.
Како су навели, тај недељник напустили су због тога што је нова власница Јелена Дракулић Петровић најавила промене уређивачке концепције, али ове новинаре „није уверила да ће свој посао моћи да раде како су и досад чинили, преноси РТС.
Крајем августа компанија Рингиер Србија целокупан власнички удео пренела је на директорку ове компаније Јелену Дракулић Петровић, која је тако, у целости, постала власница НИН-а.
У међувремену, „Јунајтед медија“ је саопштила да ће ускоро бити покренут нови недељни лист на српском тржишту у којем ће цела редакција досадашњег недељника НИН наставити свој рад.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала