- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Додик: Скандалозно писмо амбасадора Рајлија врхунац дрскости и опасног деловања

Пратите нас
Председник Републике Српске Милорад Додик оштро је критиковао понашање британског амбасадора у БиХ Џулијана Рајлија и поручио да Рајли неће уређивати шта ће и како радити медији у Републици Српској, пруживши истовремену пуну подршку главној и одговорној уредници Алтернатвне телевизије (АТВ) Миљани Кос и запосленима.
Додик је навео да је Рајлијево скандалозно писмо упућено АТВ-у врхунац дрскости и крајње опасног деловања, које неће бити толерисано.
Додик каже да амбасадор Велике Британије, за разлику од његових претходника који су на дневној бази упућивали претње представницима Српске, прети и медијима и обраћа се с листом захтева о томе како би требало да се извештава о сумњивим активностима његовог особља.
Својим опасним радњама у БиХ, Британци су се дубоко компромитовали и потпуно је јасно да би амбасадор желео да све то заташка, али не може и неће ућуткати ни медије ни званичнике Српске, написао је Додик на друштвеној мрежи Икс.
Он је подсетио да су институције Републике Српске због таквог деловања већ предузеле акције и прекинуле комуникацију с амбасадорима чије штетно деловање нарушава односе међу народима у БиХ и који, како каже, својим вршљањем само праве неред.
Уз подршку Косовој, Додик је пружио подршку и запосленима на АТВ-у који су, додаје он, ,,били изложени Рајлијевом дивљању" јер нису дозволили да их застраше претње ,,бахатог и исфрустрираног амбасадора", него су професионално и одговорно обављали свој посао.
© Tanjug / OKSANA TOSKICБањалука, зграда Председништва
Бањалука, зграда Председништва - Sputnik Србија, 1920, 19.01.2024
Бањалука, зграда Председништва
Амбасадор Велике Британије у БиХ Џулијан Рајли упутио је писмо главној и одговорној уредници АТВ-а Милијани Кос у којем је, између осталог, навео да је ,,забринут" због прилога АТВ-а од 16. јануара у вези са санкцијама које је Велика Британија увела маркетиншкој агенцији Маниа јер је била ангажована у организацији прославе Дана Републике Српске.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала