Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Интензивна обука тенковских јединица Војске Србије /фото/

© Фото : Спутњику уступило Министарство одбране Републике СрбијеВојска Србије, тенковска јединица - вежба
Војска Србије, тенковска јединица - вежба - Sputnik Србија, 1920, 19.01.2024
Пратите нас
На полигонима и вежбалиштима Војске Србије у току је интензивни циклус обучавања припадника Тенковског батаљона Т-72М за извођење оклопних и противоклопних дејстава у операцијама Копнене војске.
Обука се реализује ради одржавања и унапређења обучености тенковских посада за уништавање непријатељских оклопних возила, живе силе и других борбених средстава, уз примену тактичких начела употребе оклопних јединица у условима који карактеришу савремено бојиште, саопштила је Министарство одбране.
У оквиру обуке реализују се гађања из тенковског наоружања и примарно увежбавају радње приликом извођења борбених дејстава у сусрету с противником, уз интеграцију ватрених и тактичких поступака свих чланова посаде. Значајна пажња се посвећује и обуци за правилно одржавање и употребу свих подсистема тенка.
Пред припадницима јединице су сада бројна гађања и тактичке вежбе како би даље унапредили своју оспособљеност за максимално искоришћење могућности тенкова Т-72МС, који, захваљујући великој покретљивости, ватреној моћи и оклопној заштити, могу извршавати брза, смела, изненадна и снажна борбена дејства у различитим земљишним, временским и борбеним условима.
Реализацијом широког спектра вежбовних активности и практичне обуке, које се интензивно спроводе у јединици, обезбеђује се висок ниво борбене готовости тенковског батаљона за реализацију додељених мисија и задатака, како самостално тако и у садејству с другим јединицама Војске Србије.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала