- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Лукашенко: Белорусија заштићена као никада до сада

© Sputnik / Уђи у базу фотографијаПредседник Белорусије Александар Лукашенко на белорускоо-руским војним вежбама "Савезничка одлучност 2022"
Председник Белорусије Александар Лукашенко на белорускоо-руским војним вежбама Савезничка одлучност 2022 - Sputnik Србија, 1920, 19.01.2024
Пратите нас
Белорусија и њен народ никада нису били заштићени тако добро као сада, изјавио је председник земље Александар Лукашенко.
„Мир је скупа ствар. За њега треба платити. Али, нема разлога за бригу. Ми, наш народ и држава, никада нисмо били тако заштићени као данас“, поручио је белоруски лидер, а преноси агенција „Белта“.
Према његовим речима, одбрамбени систем је изграђен и све је организовано.
„Имамо оружане снаге, мобилизациону резерву, територијалну одбрану, народну милицију. У овом тренутку свега има довољно“, оценио је Лукашенко.
Претходно је министар одбране Белорусије Виктор Хрењин изјавио да се распоређивање тактичког нуклеарног оружја на територији Белорусије сматра важном компонентом превентивног обуздавања потенцијалних противника од покретања оружане агресије против Белорусије. Он је истакао да је то „наша принудна мера“.
Председник Русије Владимир Путин изјавио је у марту прошле године да су се Москва и Минск договорили да ће, без кршења међународних обавеза, распоредити тактичко нуклеарно оружје у Белорусији. Крајем године белоруски председник Александар Лукашенко је саопштио да су све бојеве главе испоручене и да су „на својим местима“.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала