- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Ђоковић: Пет-шест тешких ноћи

© Sputnik / Лола ЂорђевићНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 19.01.2024
Пратите нас
Новак Ђоковић, најбољи тенисер свих времена, упркос вирусу који га мучи успева да пролази кроз рунде на Аустралијан опену, али наводи да га је болест досад спречавала да пружи свој максимум.
Ђоковић је стигао до трећег кола турнира на ком брани титулу, али наводи да има много недостатака у игри.
„Има ту много недостатака у мојој игри, али опет, у трећем сам колу, нашао сам начин да победим у два дуга меча. Добра страна Грен слема је што увек имам један дан одмора и тренинга између наступа. Пошто последњих пет-шест ноћи нису биле идеалне у смислу одмора и спавања. Покушаћу на наредном тренингу да усавршавам одређене детаље, биомеханичке елементе, тактичке замисли – али се те ствари не поправљају преко ноћи, чега сам свестан”, истиче Ђоковић.
Ритам и даље тражи.
„Мислим да се то код мене спонтано деси, кроз један процес усклађивања тога како се осећаш на терену и ван њега, проналажења равнотеже”, каже Новак.
Нада се да ће ускоро здравствено бити потпуно у реду.
„Сада се већ налазим при крају вирусне инфекције, али то ме је доста спутавало да дам максимум – јер када се лоше осећате и борите се са болешћу, немате ту оштрину. Осећам да ми то недостаје, поготово на форхенд страни. Начинио сам доста грешака досад, и често ме противници ухвате изненађеног, на кривој нози. Осећам да се не крећем добро, а то је разлог и због чега сервис стоји”.
Следи му дуел са незгодним Аргентинцем Томасом Ечеверијем, који би требало да почне око 9 по средњеевропском времену, а ток сусрета моћи ћете да пратите уживо уз Спутњик спорт.
„Интензитет и ниво турнира се подиже, противници су све бољи. Мислим да ми жреб није нимало лак, за противнике имам тенисере који феноменално играју. Ево сада играм против Ечеверија који можда тренутно игра тенис живота на тврдој подлози; победио је Марија и Монфиса веома убедљиво. Био сам толико пута у неким сличним ситуацијама да знам шта ми је чинити, и покушаћу да се прилагодим овим околностима и дам све од себе”.
Данил Медведев и Андреј Рубљов - Sputnik Србија, 1920, 18.01.2024
СПОРТ
Медведев режирао чудо „под окриљем ноћи“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала