Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Прикупљени потписи за смену градоначелника у Косовској Митровици и Лепосавићу

© Tanjug / STRAHINJA AĆIMOVIĆПетар Петковић
Петар Петковић - Sputnik Србија, 1920, 19.01.2024
Пратите нас
Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић изјавио је данас да су прикупљени потписи за смену градоначелника на северу КиМ у општинама Косовска Митровица и Лепосавић, а да од данас почиње прикупљање потписа и у Звечану и Зубином Потоку.
"Неопходно је да дође не само до смене тих лажних нелегитимних градоначелника већ и до смене албанских нелегитимних одборника који су такође изабрани на тим изборима" у априлу прошле године, рекао је Петковић за РТС.
Петковић је прецизирао да данас у 9 сати почиње прикупљање потписа у Звечану и Зубином Потоку и да очекује да ће врло брзо и грађани и у те две општине прикупити потписе и тако јасно ставити до знања да тзв. градоначелници немају шта да траже у општинама и институцијама које припадају Србима.
Он је рекао да је од 5. децембра када је покренута иницијатива за смену градоначелника у четири општине на северу Косова и Метохије настала потпуна паника у Приштини и да су приштинске власти на разне начине покушавале да спрече тај процес.
"Кад бих вам причао о свим могућим потезима Приштине и тог албанског локалног руководства у четири општине, могао бих књигу да напишем који су све то били измишљени разлози и опструкције, само да не би дошло до почетка прикупљања потписа", рекао је Петковић.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала