- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Бела кућа: Изведена три нова напада на западу Јемена

© Sputnik / Владимир Астапкович / Уђи у базу фотографијаБела кућа
Бела кућа - Sputnik Србија, 1920, 19.01.2024
Пратите нас
Америчке снаге су извршиле нове нападе на позиције Хута у Јемену, изјавио је координатор за стратешке комуникације у Савету за националну безбедност Беле куће Џон Кирби.
„Америчке снаге су извеле три успешна удара у циљу самоодбране на објекте Хута у Јемену. Ово је четврти пут да су САД проактивно реаговале у протеклој недељи против ракетних бацача Хута који су били спремни да нападну противбродским ракетама“, рекао је Кирби.
Раније је јеменска ТВ "Ал-Масира" објавила да су Сједињене Америчке Државе и Велика Британија извеле два два напада на град Ходеида на обали Црвеног мора на западу Јемена.
Ваздушни удари уследили су дан након што је покрет "Анасар Алах" (Хути) који има подршку Ирана, напао трећи амерички брод у Аденском заливу и Арабијском мору.
Подсетимо, америчка војска и њени савезници извели су 12. јануара ударе на више од 60 циљева на 16 локација које користе Хути у Јемену. То је био први удар на Хуте од како је та група почела да испаљује беспилотне летелице и ракете на теретне бродове у Црвеном мору.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала