- Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
КУЛТУРА
Рубрика која прати културне феномене и догађаје, ствараоце и личности који својим делом креирају савремену културну сцену у земљи и у свету.

У припреми српски римејк италијанског филма „Потпуни странци“

© Фото : Уступљено СпутњикуФилм "Потпуни странци" Паола Ђеновезеа
Филм Потпуни странци Паола Ђеновезеа - Sputnik Србија, 1920, 19.01.2024
Пратите нас
Владимир Тагић, један од креатора хит серије „Јутро ће променити све“, режираће српски римејк популарног остварења италијанског редитеља Паола Ђеновезеа „Потпуни странци“.
Права за римејк италијанског филма откупила је продуцентска кућа „Сенс Продакшн“, која стоји иза филмова „Лето када сам научила да летим“ и „Оаза“.
Сценарио пише Маја Пелевић, позната по већ поменутој РТС-овој серији „Јутро ће променити све“ и серији „Попадија“, као и по низу успешних драма попут „Поморанџина кора“ и „Свет без жена“.
Продуценти филма су Нина Сеничар, којој ће, уз богато искуство испред камере, ово бити продуцентски првенац, и Милан Стојановић, продуцент филмова „Лето када сам научила да летим“и „Оаза“ и серије „Подручје без сигнала“.
Филм „Потпуни странци“ из 2016. године постигао је велики успех на домаћем и на међународном плану, а са више од тридесет различитих земаља у којима је адаптиран уписао се у Гинисову књигу рекорда. Најскорија, америчка адаптација је тренутно у постпродукцији.
Инспирисани филмом Ана Ђорђевић и Андреј Носов поставили су 2017. године у Београдском драмском позоришту успешну представу „Црна кутија“.
Прича филма прати групу пријатеља, који се, како би доказали блискост и да немају шта да крију једни од других, упуштају у наизглед безазлену игру.
Свако од њих у току вечере на увид ставља све своје текстуалне поруке и позиве, а ово, као што се и да очекивати, не пролази без последица.
Уулогама добрих пријатеља, односно потпуних странаца наћи ће се глумци из Србије и региона.
Пројекат је у фази припреме а снимање је планирано за почетак 2025. године.
Владимир Тагић почео снимање филма „Југо Флорида“ - Sputnik Србија, 1920, 10.11.2023
КУЛТУРА
Владимир Тагић почео снимање филма „Југо Флорида“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала