- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Упозорење са Крима: Запад приморава Русију да прошири зону специјалне војне операције

© Sputnik / РИА Новости / Уђи у базу фотографијаРуска војска
Руска војска - Sputnik Србија, 1920, 19.01.2024
Пратите нас
Русија је, због сталних претњи Запада да ће напасти Крим, принуђена да прошири зону спровођења специјалне војне операције, изјавио је за Спутњик шеф одбора за законодавство у кримском парламенту Сергеј Трофимов.

„Због константних претњи нападом на Крим, Запад потврђује да је од виталног значаја да ставимо под нашу контролу цео јужни део Украјине, као и њен североисток, и то због гранатирања Белгородске, Брјанске, Курске и других области. Са сваком испоруком далекометних система, мораћемо да ширимо зону наше потпуне контроле“, рекао је Трофимов.

Истовремено, према његовом мишљењу, изјаву пензионисаног врховног главнокомандујућог Здружених снага НАТО у Европи, генерала Филипа Бридлава који је позвао Запад да напада Крим, треба схватити као став пензионисаног војног лица, које нема никакву одговорност.
Трофимов је нагласио да би само адекватна особа, не узимајући у обзир оне који су на челу западних држава, одавно размислила и извела закључке о томе колико је погрешан одабрани пут.

„Али, такозвани западни лидери са невероватном упорношћу воде своју земљу у пропаст“, нагласио је званичник.

Раније је бивши врховни главнокомандујући Здружених снага НАТО у Европи, генерал Филип Бридлав изјавио да Запад треба да помогне Украјини и омогући јој да изводи нападе на Крим, након чега би Русија била приморана да преиспита своју позицију.
Издање „Хил“ је пренело да је Бридлав позвао да се Крим гађа свим врстама оружја, као и да се руске снаге униште по деловима.
Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров - Sputnik Србија, 1920, 18.01.2024
РУСИЈА
Запад схватио - илузија је да се Русија може победити /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала