- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Бивши амерички обавештајац: Русија ће победити већ ове године

© Sputnik / Константин Михальчевский / Уђи у базу фотографијаРуска војска у зони специјалне операције
Руска војска у зони специјалне операције - Sputnik Србија, 1920, 20.01.2024
Пратите нас
Сигуран сам да ће се специјална војна операција завршити победом Русије већ 2024. године, изјавио је бивши обавештајац америчког маринског корпуса Скот Ритер.
„Услови за победу се формирају и уверен сам да ће се то догодити ове године“, истакао је Ритер на конференцији за новинаре у међународном мултимедијском новинском центру медијске групе „Русија севодња“.
Аналитичар је истакао да ће победа Москве бити могућа захваљујући „храбрости руских војника, који су одбијали нападе украјинских снага током контраофанзиве“.
Он је нагласио да је сигуран да је „Кијев већ изгубио и да то није једноставно сукоб Русије и Украјине, јер је Запад користи да би ослабио Русију“.

„Русија је већ победила, а Украјина троши своје војне резерве и сваким даном све више слаби, док код Руса активно ради војна индустрија“, закључио је Ритер.

Оружане снаге Украјине од јуна покушавају да напредују на јужнодоњецком, артјомовском и запорошком правцу, убацујући у борбу бригаде које је обучавао НАТО и наоружане страном техником. Међутим, нису успеле да савладају чак ни тактичку одбрану руске војске и претрпеле су озбиљне губитке.
Министар одбране Русије Сергеј Шојгу је у уторак изјавио да је украјинска војска 2023. године изгубила више од 215 хиљада људи и 28 хиљада јединица наоружања.
Погледајте и:
Сергеј Лавров - Sputnik Србија, 1920, 18.01.2024
РУСИЈА
Шта је у ствари Лавров поручио свету
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала