- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Додик о састанку са „тројком“: Предложено обавезно гласање свих држављана БиХ

© Sputnik / Лола ЂорђевићПредседник Републике Српске Милорад Додик
Председник Републике Српске Милорад Додик - Sputnik Србија, 1920, 20.01.2024
Пратите нас
На састанку са представницима власти на нивоу Босне и Херцеговине постигнута је сагласност око многих питања, предложено је обавезно гласање свих држављана БиХ, а најважније је да се оно што је договорено о Изборном закону и имплементира, изјавио је председник Савеза независних социјалдемократа (СНСД) Милорад Додик.
„Предложено је да се у Дому народа гласа против овог предложеног закона и да се исти врати у редовну процедуру. Такође, предложено је да цензус износи четири одсто за локалне изборе, а за опште да цензус буде постављен на пет одсто“, рекао је Додик.
Навео је да мандат припада странци, да изборне листе буду затворене и да се укидају преференције.
„За оне који оду из извршне функције, могу се вратити у законодавне органе. Предложено је обавезно гласање свих држављана БиХ, иначе следи прекршајни налог и новчана казна, а од уплата на нивоу ентитета да се формира фонд с искључивом наменом да се подржи образовање“, навео је Додик.
Додик је додао да су Елмедин Конаковић и Нермин Никшић коректно интерпретирали резултате договора.
„Жао ми је што је то процурило у јавност. Ја сам, како је то уобичајено, сачинио преглед ставова и доставио партнерима у Федерацији БиХ. Нажалост, то је појавило код њих у медијима и они сад покушавају да то тематизују, али као што видите, реакције 'тројке' су готово идентичне од свега тога што је речено“, рекао је Додик, пренео је РТРС.
Он је захвалио на коректном односу на састанку.
„То је био један од продуктивнијих састанака и сада је потребно да се имплементира оно што је договорено“, рекао је Додик.
У петак су су представници власти на нивоу БиХ одржали састанак на којем су присуствовали Милорад Додик (СНСД), Радован Вишковић (СНСД), Ненад Стевандић (Уједињена Српска), Драган Човић (ХДЗ БиХ) и шефови странака „тројке“ Нермин Никшић (СДП), Елмедин Конаковић (НиП) и Един Форто (НС).
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала