- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Гест Немца који враћа веру у људе – позвао тешко болесног колегу да оствари сан

© AP Photo / Darko VojinovicЈирген Клоп са цветом Наталијина рамонда
Јирген Клоп са цветом Наталијина рамонда - Sputnik Србија, 1920, 20.01.2024
Пратите нас
Менаџер Ливерпула Јирген Клоп позвао је колегу Свена Горана Ериксона који болује од рака, да дође на „Енфилд“ и да оствари животни сан. Наиме, Швеђанин је открио да му је неостварена жеља да седи на клупи „редса“, па га је Немац чим је то чуо позвао да га замени на један дан.
Небројено пута Јирген Клоп је до сада показао да поседује харизму, а сада је на делу демонстрирао и људске квалитете.
Пре неколико дана некадашњи селектор Енглеске и тренер бројних европских клубова Свен Горан Ериксон је изјавио да му је неостварени сан да буде тренер Ливерпула, а како болује од неизлечиве болести, било је сурово јасно да су шансе за остварење његовог сна минималне.
Али, онда се јавио Јирген Клоп и понудио је Ериксону да буде специјални гост, да седи на клупи, да борави у његовој канцеларији, све као да је лично он менаџер клуба са Енфилд роуда.
„Свен је добродошао у Ливерпул. Да дође и да седи на мом месту, да борави у мојој канцеларији, да један дан ради тренерски посао као менаџер Ливерпула. Желимо да дође и да му покажемо како се током година развијао овај дивни клуб. Ериксон може да дође и да проведе неколико сјајних сати овде са нама, ми га апсолутно желимо међу нама и надамо се да ће доћи“, рекао је Јирген Клоп.
Подсетимо, Свен Горан Ериксон растужио је јавност након што је недавно објавио тужне вести, да болује од рака и да му је остало највише око годину дана живота.
Ливерпул наредна два меча игра у гостима. Прво против Борнмута, затим против Фулама, док би Ериксон на Енфилду могао да оствари сан 28. јануара, када ће „црвени угостити“ Норич.
Ериксон је током богате тренерске каријере водио Манчестер сити, Рому, Лацио, Бенфику, као и репрезентације Енглеске, Мексика, Обале Слоноваче.
* Погледајте нову епизоду емисије Миљанов корнер.
Денил Кастиљо - Sputnik Србија, 1920, 20.01.2024
СПОРТ
Партизан наставио да се појачава
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала