- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Јокић држао час кошарке у Бостону – Богдановић славио у српском дербију

© AP Photo / Michael DwyerНикола Јокић
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 20.01.2024
Пратите нас
Нова вансеријска партија најбољег кошаркаша света Николе Јокића, који је водио Денвер до велике победе у трилер завршници против Бостона и то у ТД Гардену - 102:100. Сомборцу је поново недостајала асистенција како би забележио трипл-дабл. У српском дербију и двобоју Атланте и Мајамија, радовао се Богдан Богдановић против младог Николе Јовића.
Никола Јокић одржао је час кошарке у култном „ТД Гардену“, где је срушен непобедиви Бостон, лидер Источне конференције НБА лиге.
Јокић је био бриљантан по обичају, а велику подршку имао је у Канађанину Џамалу Мареју, који је убацио 35 поена. Један мање имао је Србин, који је за 38 минута проведених на паркету забележио још 12 скокова и девет асистенција.
Није тешко претпоставити и погодити да је управо поменути тандем и ударна полуга Денвера већ годинама, најзаслужнији за велики тријумф Нагетса на тешком гостовању Бостону.
Уводна деоница протекла је изједначено, Келти су је добили с пола коша разлике – 32:31, да би до одласка на велики одмор успели да се изборе за солидних шест поена предности – 61:55.
Ипак, у наставку је тим Мајкла Мелоуна заиграо чвршће, стисли су одбрану што је резултатирало да у трећем кварталу приме 21 поен, а у последњем само 18, па је тим из Колорада, иначе актуелни шампион НБА лиге, стигао до преокрета и тесне победе резултатом 102:100.
Денвер се после тријумфа изборио за трећу позицију Западне конференције, а Бостон је први на истоку.
У редовима Селтикса бољи од осталих био је Дерик Вајт са 24 поена, Џејсон Тејтум убацио је два мање, док је Кристапс Порзингис бројао до 21.
Када су остали српски кошаркаши у питању који су се нашли на паркету НБА лиге у ноћи између петка и суботе, Богдан Богдановић изашао је као победник у српском дербију, где је с друге стране био његов репрезентативни саиграч Никола Јовић.
Атланта је успела у драматичној завршници да слави против Мајамија на Флориди – 109:108, а Боги је постигао 17 поена, имао је три ухваћене лопте и једно додавање за скоро 35 минута.
С друге стране, Никола Јовић је убацио два поена, имао је три скока за 15 минута проведених у игри.
НБА резултати
Шарлот – Сан Антонио 124:120
Орландо – Филаделфија 109:124
Бостон – Денвер 100:102
Мајами – Атланта 108:109
Њу Орлеанс – Финикс 109:123
Голден Стејт – Далас одложено
Портланд – Индијана 118:115
Л.А. Лејкерс – Бруклин 112:130
Детроит – Милвоки 21.00
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала