- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Патријарх Порфирије прославио крсну славу, међу званицама Вучић и Додик /видео, фото/

© Tanjug / TV HRAMПатријарх српски Порфирије прославио Јовањдан, своју крсну славу.
Патријарх српски Порфирије прославио Јовањдан, своју крсну славу. - Sputnik Србија, 1920, 20.01.2024
Пратите нас
Патријарх српски Порфирије прославио је Јовањдан, своју крсну славу којој су, између осталих, присуствовали и председник Србије Александар Вучић и председник Републике Српске Милорад Додик.
После свете архијерејске литургије у Саборном храму у Београду, поводом патријархове славе, епископ шумадијски Јован освештао је славске дарове и преломио славски колач у Патријаршијском двору у Београду.
Освештању славских дарова и ломљењу славског колача присуствовали су епископ шумадијски Јован, браничевски Игнатије, зворничко-тузлански Фотије, рашко-призренски Теодосије, нишки Арсеније, буеносајрески и јужно-централноамерички и администратор Митрополије загребачко-љубљанске Кирило, дамлатински Никодим, шабачки Јеротеј, ремезијански Стефан, хвостански Алексеј, новобрдски Иларион, јегарски Нектарије, липљански Доситеј и топлички Петар, наводи ТВ Храм.
© Tanjug / TV HRAMПатријарх српски Порфирије прославио Јовањдан, своју крсну славу.
Патријарх српски Порфирије прославио Јовањдан, своју крсну славу. - Sputnik Србија, 1920, 20.01.2024
Патријарх српски Порфирије прославио Јовањдан, своју крсну славу.
Славској свечаности присуствовали су и принц Филип Карађорђевић, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Никола Селаковић, директор Управе за сарадњу са црквама и верским заједницама Владимир Рогановић и представници културног и политичког живота Републике Србије.
Уз честитку свима који славе, Додик је рекао да је сарадња Српске и Српске православне цркве традиционално добра и да се остварује у свим сегментима подршке.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала