Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Удар на српске светиње на КиМ: Богородица Хвостанска ограђена, на албанском језику пише - базилика

© Sputnik / Лола ЂорђевићПред почетак Другог светског рата очишћен је пут који води до улаза Кађенице, а испред њега је постављен дрвени крст висок преко 50 метара
Пред почетак Другог светског рата очишћен је пут који води до улаза Кађенице, а испред њега је постављен дрвени крст висок преко 50 метара  - Sputnik Србија, 1920, 20.01.2024
Пратите нас
Темељи српског манастира Богородице Хвостанске у месту Студеница, у општини Исток, ограђени су, а на табли је на албанском језику написано да је реч о базилици, рекли су мештани за Танјуг.
Реч је о темељима манастира који се налази око 20 километара од Пећи, који је од 1990. године под заштитом као споменик културе од изузетног значаја.
Албанци су 2018. године каменовали два аутобуса са верницима из Београда, који су се враћали из посете цркви Богородице Хвостанске.
Објекти Српске православне цркве на Косову и Метохији на мети су привремених приштинских институција, које покушавају да их представе као албанске, као што је случај са црквом Светог Николе у Новом Брду и са црквом Светог Архангела Михаила код Подујева.
Погледајте и:
Крст  - Sputnik Србија, 1920, 25.12.2023
СРБИЈА
Палили цркву 1999. као српску, поправљају је као ⎯ католичку
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала