- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Трагична и тешка вест за разумевање – надам се да ће доћи сви којима је Дејан био у срцу“

© Sputnik / Лола ЂорђевићТренер кошаркаша Партизана Жељко Обрадовић
Тренер кошаркаша Партизана Жељко Обрадовић - Sputnik Србија, 1920, 21.01.2024
Пратите нас
Тренер кошаркаша Партизана Жељко Обрадовић позвао је навијаче да дођу у што већем броју на меч са Мегом, који је посвећен некадашњем играчу "црно-белих" Дејану Милојевићу.
Улаз на овај меч биће бесплатан, а Партизан је позвао све навијаче који сутра дођу у Арену, да на себи имају црну мајицу или дуксерицу како би и на тај начин одали почаст Дејану Милојевићу, који је пре четири дана преминуо од последица срчаног удара.
Милојевић је од 2021. године био помоћни тренер Голден Стејта. Он је 2004. до 2006. играо за Партизан, а од 2012. до 2020. је био тренер Меге.
"Утакмица је посвећена Милојевићу, који нас је веома рано напустио. Понављати све оно што се о Дејану зна, какав је био човек играч и тренер мислим да је све познато. Трагична вест, много тешка вест да се разуме, али надам се да ће сви људи којима је Дејан био у срцу препознати и доћи на ту утакмицу између његова два клуба, Партизана и Меге", рекао је Обрадовић, преноси званични сајт Партизана.
Он се потом осврнуо на меч са Мегом, која је у четвртом колу АБА лиге 23. октобра прошле године победила Партизан резултатом 88:86.
"Наравно да ћемо пробати да играмо. Мега је играла изванредну утакмицу против нас у првом делу првенства. Млади играчи, увек жељни доказивања. Мислим да ће тако бити и овог пута. Али вероватно је најбитније да навијачи препознају и дођу у великом броју на утакмицу која је посвећена Милојевићу", нагласио је Обрадовић.
Тренер кошаркаша Меге Марко Бараћ изјавио је уочи меча са Партизаном да верује да ће сви заједно на леп начин да обележе сећање на Дејана Милојевића.
Милојевић је преминуо пре четири дана у 47. години од последица срчаног удара. Он је од 2021.
"У недељи за нама смо остали без Милојевића што је ненадокнадив губитак за Мегу и за цео кошаркашки свет. Његов прерани одлазак је изузетно погодио све и у таквој атмосфери је припрема утакмице била јако отежана. Моји момци су успели и поред тога да остану фокусирани и максимално ангажовани на тренинзима и на томе сам им посебно захвалан", рекао је Бараћ, преноси званични сајт клуба.
Утакмица 17. кола АБА лиге између Партизана и Меге биће одиграна у понедељакод 19 сати у Штарк арени.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала