- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Десантис се повлачи из републиканске трке за председничке изборе у САД

© AP Photo / Wilfredo LeeГувернер Флориде Рон де Сантис
Гувернер Флориде Рон де Сантис - Sputnik Србија, 1920, 21.01.2024
Пратите нас
Гувернер америчке савезне државе Флориде Рон Десантис повукао се вечерас из републиканске трке за председничке изборе у САД.
Ова одлука уследила је након што је главни кандидат Доналд Трамп освојио изборе у Републиканској партији у држави Ајови, док је Десантис притом тесно победио најближег ривала, Ники Хејли.
Десантис (45) је објавио повлачење на друштвеној мрежи Икс и подржао Трампа да он представља републиканце на изборима за председника САД у новембру ове године.
Он је након консултација са својим тимом за кампању рекао да има проблем да види "чист пут до победе" у унутарстраначкој трци.
Блумберг је нешто раније писао да је Десантис разматрао да се повуче пре републиканских избора у држави Њу Хемпшир 23. јануара, како би избегао "поражавајуће" треће место.
Према анкети Си-Ен-Ена и Универзитета Њу Хемпшир, Десантис има само шест одсто гласова републиканаца у тој савезној држави, док Трамп има 50 процената, а Ники Хејли 39 одсто.
Блумберг додаје да неки од донатора његове предизборне кампање желе да задржи полички капитал, како би могао потенцијално да се кандидује за председника 2028. године.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала