- Sputnik Србија, 1920, 19.07.2021
Подкаст
Спутњик вам представља своју аудио и видео продукцију. Ауторске емисије, ексклузивни интервјуи, анализе горућих питања, репортаже…

Дуле Савић: Запад и Америка улазе у тотално лудило – све је неизвесно, само се зна ко ће победити

© Sputnik / Спутњик СрбијаМаша Радовић и Дуле Савић
Маша Радовић и Дуле Савић - Sputnik Србија, 1920, 21.01.2024
Пратите нас
Мислим да Запад није исцрпео сво своје лудило и безумље које их је обухватило пре више од деценије, а неколико деценија уназад њихове претходнике. Рањена звер је најопаснија. Дављеник се хвата не само за последњу сламку већ и хвата све друге да потопи са собом, каже Душан Савић.
На почетку године у којој нас очекују велике игре како спортским тако и на геополитичким теренима, разговарали смо са легендом југословенског и српског фудбала и спорта уопште – Душаном Дулетом Савићем.
Гостујући у емисији „Маша и...“ чувени центарфор Црвене звезде открио је хоће ли украјински председник због пропале контраофанзиве добити други жути картон, треба ли укључити вар технологију за проверу регуларности предстојећих избора у Америци, али и где смо назадовали као цивилизација с обзиром да су у античко доба ратови заустављани због Олимпијских игара, а данас се због политичких игара репрезентације одређених земаља искључују са спортских такмичења.
„Колико год је ова такозвана западна цивилизација напредовала у техници, у технологији, у тим открићима која понекад помогну људима, још више су одмогли и учинили да народ страда, да државе страдају. Ако су негде ту напредовали, назадовали су у људскости, у моралу, отуђили су се и одвојили од Бога“, објашњава наш саговорник.
На питање докле ће да траје прљава игра Запада у којој нас због Косова константно држе у офсајд позицији, Савић одговара:
„Отвараће Американци и друге фронтове да би замазали своје поразе, оне од Авганистана, па сад Русије, Украјине, мораће негде као да победе. А те њихове победе су у ствари порази али тешка страдања других, малих посебно. Први пут су наишли на тврд камен. То је највећа грешка свакога ко крене на Русију, он је неминовно осуђен на тежак пораз. Ја се само надам да ће наше питање бити решено оног момента када Русија заврши са Украјином јер ће се тада створити друга архитектура политичка, геополитичка и војна на свету и мислим да ће онда моћи мало више да се посвети и овом нашем питању. Када се то буде десило, видећете да ће Американци отићи из Бондстила, а онда Шиптари за њима и нама неће преостати ништа друго него да се вратимо на своје Косово и Метохију и по први пут, вероватно, без проливања крви и опаљеног метка, сем можда неких спорадичних кошкања. То време неминовно долази. Надам се да ће то бити за нашег живота“.

О емисији „Маша и ...“

„Маша и ...“је емисија портала Спутњик Србија у којој новинарка Маша Радовићу форми кратког видео-интервјуа разговара са познатим личностима из света политике, културе, спорта... Емитује се сваке друге недеље у 19.00.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала