- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Москва: Немачка чини медвеђу услугу Израелу

© Sputnik / Максим Блинов / Уђи у базу фотографијаМинистарство иностраних послова Русије у Москви
Министарство иностраних послова Русије у Москви - Sputnik Србија, 1920, 21.01.2024
Пратите нас
Одлука немачких власти да се супротставе Јужноафричкој Републици у Уједињеним нацијама, која је поднела тужбу Међународном суду УН против Израела због геноцида у Гази није изненадила Русију, саопштила је званична представница Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова.
„То се догађа у светлу беспоговорне подршке коју Берлин увек пружа Израелу без освртања на њене последице“, навела је Захарова.
Она је нагласила да таква политика Берлина одавно заузима важно место међу тихим догмама и „поретком заснованим на правилима“ која одређује Вашингтон.
Према мишљењу Захарове, немачка елита је учинила медвеђу услугу Израелу: Берлин се у саопштењу ослања на „историју Немачке и злочине против човечности у виду Холокауста“, самим тим означавајући себе као „експерта“ за питања масовног убијања људи.
„Историја зна много примера када су злочинци који су починили тешке злочине кретали исправним путем и, користећи своја знања о незаконитом искуству, помагали да се спрече слична злодела... Видимо да је Немачка пошла другим путем односа са својом прошлошћу. Поново, као пре 80 година, у поступцима званичног Берлина се уочава дељење људи по националној припадности, које је подигнуто на нови, изоштренији ниво“, навела је Захарова.
Москва понашање немачких власти сматра недопустивим, неморалним и незаконитим, навела је Захарова и додала да највише забрињава обнова немачког милитаризма у светлу одобравања неонацистичке праксе.
"Та тенденција може имати крајње негативне последице за судбину саме Немачке, као и Европе и света, ако се има у виду немачко противречно историјско искуство", додала је Захарова.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала