- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Ђоковић: Знам шта ми је чинити

© Sputnik / Лола ЂорђевићНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 21.01.2024
Пратите нас
Најбољи тенисер света Новак Ђоковић изјавио је у Мелбурну да је му највећа жеља да одржи континуитет и да из себе извуче максимум на мечу четвртфинала Аустралијан опена против Тејлора Фрица.
Ђоковић је у осмини финала победио Француза Адријана Манарина 6:0, 6:0, 6:3, док је Фриц био бољи од Грка Стефаноса Циципаса 7:6 (7:3), 5:7, 6:3, 6:3.
"Имам жељу да играм као што сам играо данас. То је моја највећа жеља, да одржим континуитет. Да извучем неки максимум из себе. Имаћу нешто више времена, али добро је што сам на терену био кратко. У завршници гренд слемова то је увек добро. Тејлор има веома продоран, јак сервис", рекао је Ђоковић на конференцији за медије.
"Мислим да њему одговарају овакви услови. Лоптица је спорија, има времена да се намести да одигра продорно. Имам одличан скор са њим, последњи пут сам га победио прошле године у четвртфиналу Ју-Ес опена. Знам шта ми је чинити. Ако будем био на свом нивоу, мислим да су ми јако добре шансе да победим", додао је српски тенисер.
Најбољи тенисер света се осврнуо и на меч са Манарином.
"Мислим да нисам много пута био у оваквој ситуацији. Тензија у трећем сету је била велика. Осетио сам као да је готово добро да му предам гем, само да бих се ресетовао. Како је меч одмицао, без да је освојио гем, било је тешко за мене да не размишљам о томе. Било ми је драго да сам се тога решио и онда сам могао да се фокусирам на оно што треба да урадим да завршим меч. Прва два сета нисам ништа хтео да му дам. Мислим да сам имао више од 15 ас сервиса. Добра партија против увек незгодног противника. Он је необичан играч, увек вас натера да дате свој максимум", навео је Ђоковић.
Он је истакао да је веома задовољан формом на Аустралијан опену.
"Последња два меча су била далеко боља од прва два. Није први пут да кренем споро и напредујем како се турнир одвија. Узбуђен сам због друге недеље, пошто нема лаких мечева. Такође, опоравак иде у добром реду. Дан по дан, све иде у правом смеру", нагласио је Ђоковић.
Он је одговорио на питање новинара да ли ужива у тенису више него икада.
"Постоји неколико ствари, освајање великих турнира и бити у врху је увек циљ. Такође, љубав према игри. Веома сам страствен према њој. Одвојеност од породице ми све теже пада, са тим се мучим. Покушавам да то избалансирам са својим календаром. Мислим да сам заслужио на којим турнирима ћу играти. Наравно, гренд слемови имају предност. Узбуђење када имам брејк лопту или се суочавам са њом у мени пробуђују емоцију", рекао је Ђоковић и наставио:
"Не знам колико ће то трајати. Неким данима више уживам, неким мање. Гренд слем је гренд слем, није ти потребно више мотивације. Осећам да док сам на врху не желим да напустим тенис. Желим да наставим. Када осетим да не могу да се надмећем, онда ћу да размислим о пензији. Међутим, то може да се промени. Нисам више тинејџер, отац сам и муж. Много се ствари дешава које захтевају моју пажњу".
Ђоковић брани титулу на Аустралијан опену, пошто је прошле године у финалу победио Стефаноса Циципаса 6:3, 7:6 (7:4), 7:6 (7:5).
Српски тенисер ће у Мелбурну покушати да стигне до 11. титуле на Аустралијан опену и 25. гренд слем трофеја у каријери.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала