- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Новак сазнао противника у четвртфиналу – време је за „редовну муштерију“

© AP Photo / Seth WenigТејлор Фриц
Тејлор Фриц - Sputnik Србија, 1920, 21.01.2024
Пратите нас
Новак Ђоковић, најбољи тенисер света, играће против Тејлора Фрица у четвртфиналу Аустралијан опена. Амерички тенисер савладао је Стефаноса Циципаса, грчког тенисера, резултатом 7:6, 5:7, 6:3, 6:3.
У четвртфиналу Новак Ђоковић ће играти против редовне муштерије односно Тејлора Фрица кога је у досадашњих осам мечева победио осам пута.
После три сата борбе Американац је успео да савлада отпор Грка који је стигао само до једног сета.
Први сет указивао је да ће меч бити веома неизвестан, после по две пропуштене брејк лопте на обе стране брејка није било, а амерички тенисер био је бољи у тај-брејку.
Напето је било и у другом сету, али је Циципас у последњем тренутку успео да одузме Фрицу сервис гем после чега је и изједначио у сетовима.
Наредна два била су динамичнија, Фриц је повео 2:0, али Циципас је вратио брејк и изједначио. Американац је потом пропустио нову прилику, али је то исправио у шестом гему када поново долази до брејка.
У четвртом сету обојица тенисера чували су своје сервис гемове, али Циципас је још једном први посрнуо. Осим што је Фриц направио брејк за 4:3, направио је и још један за победу.
Последњи пут Ђоковић и Фриц састали су се на УС Опену, а српски ас је био је убедљив.
Новак је претходно рекао како верује у победу ако буде играо на свом нивоу, а после победе над Циципасом Фриц је истакао да би поновио исте речи да има учинак као Новаков.
„Ако победим некога осам пута, онда бих се и ја осећао пун сампоуздања, не могу да га кривим што је то рекао. Услови су бољи овде за мене од УС опена и Синсинатија. Једини добар меча који сам одиграо против њега био је у Торину крајем 2022. године и тада сам сервирао за други сет, био сам близу. Играо сам баш лоше против њега у осталим мечевима. Имам још бољи ниво који могу да покажем на мечевима против њега. Да поновим нешто као против Циципаса“, рекао је Фриц.
У осам мечева Ђоковић је од Американца изгубио само два сета, а добио је 18.
„У нашим претходним мечевима није имао никакав разлог да мења своју стратегију и игру, увек је ишло на његов начин. Са неким другим играчима сам имао мечеве где некад добијем, некад изгубим. Против њега је другачије, сваки пут је отишло на његову страну“, објаснио је амерички тенисер.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 21.01.2024
СПОРТ
Ђоковић: „Не оставља ми се тенис – ватра и даље гори“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала