- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руски сенатор: Русија се неће одрећи свог нуклеарног штита

© Sputnik / Vitaliy BelousovРакетни системи "Топољ М"
Ракетни системи Топољ М - Sputnik Србија, 1920, 21.01.2024
Пратите нас
Украјински политичари не треба ни да сањају да ће се Русија једнострано одрећи свог нуклеарног штита, он је потребан за заштиту земље, изјавио је за Спутњик први заменик председавајућег Одбора за одбрану Савета Федерације Русије Виктор Бондарев.
„Русија никада неће једнострано одустати од свог нуклеарног штита: он нам је потребан да бисмо се заштитили од Запада, а не да бисмо га напали. То је права гаранција, да се ниједан нитков при здравој памети не осмели на директан сукоб са нама. Животињски страх ће их спречити од тога. Стога се, осећајући мржњу према Русији, лукаве земље Запада и боре против Русије туђим рукама (до последњег Украјинца). И кад нас већ све ове државе не побеђују на бојном пољу, онда нас сигурно неће натерати да потпишемо сраман мир који не би био у нашем интересу. Нека о томе не сањају“, рекао је Бондарев, коментаришући изјаву украјинског министра одбране Ивана Гавриљука који је рекао да би сукоб у Украјини могао да се заврши потписивањем споразума који предвиђа и да се Русија одрекне нуклеарног оружја.
Сенатор је такође назвао „измишљотинама идиота“ мишљење оних који подржавају режим Зеленског да ће „Украјина диктирати услове за мир Русији након завршетка специјалне војне операције“.
„Кључна тачка овог ‘бунцања лудака’ је да Русија мора да се одрекне нуклеарног оружја. Запитао бих: зашто бисмо то одједном урадили? Никада нисмо користили ову врсту оружја и не намеравамо, надам се да нас никада неће приморати да то учинимо као превентивну меру. Разумније би било захтевати општу забрану нуклеарног оружја, а пре свега забранити да га употребљавају Сједињене Америчке Државе, које су једине у свету употребиле нуклеарне бомбе против становника два јапанска града“, нагласио је сенатор.
Бондарев је додао да се бунцање „бандеровског“ заменика министра не завршава једном глупом изјавом: према Гавриљуку, Украјина би, као резултат преговора, требало да обнови своје границе које је имала 1991. године.
„То јест, Крим и Новоросија су у том случају наводно безусловно украјински. Да се нисте обезобразили ви које покреће колективни Запад, кад нам тако нешто предлажете? Зар је Русија капитулирала? Све је управо супротно: не успевши да спроведу контраофанзиву, изгубивши део огромне подршке САД и ЕУ, Украјинци су одједном дошли на идеју да се сви ратови завршавају преговорима и мировним споразумом“, оценио је парламентарац.
С тим у вези, Бондарев је подсетио да је управо Немачка, која је изгубила у Другом светском рату, била принуђена да капитулира, а не СССР.
„Методично ћемо уништавати режим (украјинског председника Владимира) Зеленског, ослобађајући једно насеље за другим. И победа ће бити наша! То наши непријатељи треба да схвате и да се што пре предају, иначе им неће преостати ништа осим капитулације“, закључио је Бондарев.
Оружани сукоб између Русије и Украјине могао би да се заврши потписивањем споразума који предвиђа и одустајање Русије од нуклеарног наоружања, изјавио је раније у интервјуу за „Тагешпигл“ заменик украјинског министра одбране Иван Гавриљук.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала