- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Медији: Амерички плаћеници открили ─ борбени дух Украјинаца на ниском нивоу

© AP Photo / LIBKOSУкрајинска војска
Украјинска војска - Sputnik Србија, 1920, 22.01.2024
Пратите нас
Амерички плаћеници, који се боре у редовима Оружаних снага Украјине, открили су да је у војсци веома тешка ситуација, пре свега због недостатка оружја и борбеног духа украјинских војника који је на ниском нивоу, пише лист „Хил“.

„Ветеран америчке војске Ђино, који се налази у Главној обавештајној управи (ГУР) Украјине, истакао је да им недостаје оружје и опрема, као и да је веома низак ниво борбеног духа код Украјинаца на фронту“, наводи се у чланку.

Лист додаје и да је амерички плаћеник заједно са још двојицом дошао у Вашингтон на састанке на којима су причали о догађајима у Украјини. Они се надају да ће моћи да допринесу да Америка усвоји нови пакет помоћи Украјини. Сматрају да је издвајање нове помоћи питање живота и смрти и тврде да америчка подршка Кијеву може да промени ситуацију на бојном пољу.
Још један амерички плаћеник, који се представља као Р, испричао је да нема довољно времена за припрему војне операције и додао да украјинска војска веома зависи од непрофитних организација које испоручују панцире, кациге, чизме, па чак и храну.
Погледајте и:
Тестирање руске ракете Буревестник - Sputnik Србија, 1920, 21.01.2024
РУСИЈА
Украјинска контраофанзива винула руско наоружање у небеса
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала