- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Победа силовитог Партизана у рекордно пуној Арени – али и велика туга због болног опроштаја

© Sputnik / Спасоје ВеселиновићПартизан-Мега
Партизан-Мега - Sputnik Србија, 1920, 22.01.2024
Пратите нас
У емотивној утакмици која је почела вишеминутним аплаузом и овацијама Дејану Милојевићу, Партизан је савладао Мегу у 17. колу АБА лиге резултатом 112:80 (25:26, 34:13, 26:23, 27:18).
Тешко је било навијачима, а још теже кошаркашима Партизана и Меге који су морали да играју утакмицу после одане почасти Дејану Милојевићу, српском кошаркашком великану који је преминуо у 47. години живота.
Црно-бели оборили су рекорд посете једној утакмици у АБА лиги са 23.021 навијачем који су дошли на молбу клуба готово сви у црном како би се опростили од Милојевићева.
Кошаркаши Меге добро су отворили утакмицу и чували су предност, а најише проблема Партизану правио је Урош Плавшић.
Потпуно другачија слика виђена је у другој деоници која је у потпуности била обележена Џејмсом Нанелијем који је постигао пет тројки из пет покушаја. Црно-бели тако су стигли до двоцифрене предности коју су наставили да повећавају.
Разиграо је Нанели тим, а онда је наставио да шутира у истом ритму и погодио је још две тројке.
Покушавали су кошаркаши Меге у трећој четвртини да смање предност црно-белих која је била и до 20 поена, али у завршници су посустали, а Партизан је везао три тројке и додатно увећао разлику.
Добру секвенцу имао је Френк Камински који у претходном периоду није имао велику минутажу, али је сада знао да је искористи на прави начин.
На старту последње деонице гости су направили серију од 7:0, али предност домаће екипе била је довољна да је та серија не поремети. Одговорили су црно-бели серијом 9:0 и тиме дефинитивно обезбедили победу од тима који их је поразио у првом делу сезоне.
Најефикаснији на мечу био је Плавшић који је уписао 26 поена и четири скока, али утакмицу је обележио Нанели који је постигао 24 поена, односно погодио је осам од 15 шутираних тројки.
Поводом утакмице у Београду огласио се и Голден Стејт који је објаснио Американцима због чега су управо Партизан и Мега приредили овакав опроштај.
Партизан-Мега столица за Дејана Милојевића - Sputnik Србија, 1920, 22.01.2024
СПОРТ
У Милојевићеву част – овације препуне Арене и посебна екипа са бројем „13“ /фото, видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала