- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руски државни службеници прелазе на домаће аутомобиле: Возни парк попуњава „лада“

© Sputnik / Vladimir Fedorenko / Уђи у базу фотографијаЛада веста
Лада веста  - Sputnik Србија, 1920, 22.01.2024
Пратите нас
Управа за послове председника Русије крајем 2023. године купила је серију од 105 аутомобила „лада веста“ за своје службенике.
„У циљу реализације указа председника Русије Владимира Путина о приоритетном коришћењу руских аутомобила за потребе федералних државних службеника, Управа за послове председника Русије организовала је замену службених возила стране производње аутомобилима руске производње“, саопштила је Управа.
Пре свега ради на замени старијих возила чији даљи рад захтева додатне финансијске трошкове. Такви аутомобили се продају на јавним аукцијама, а приход се користи за куповину нових возила и опреме за њих.
Раније је саопштено да је Генерално тужилаштво Русије купило 70 возила „лада веста“. Такође, у возни парк Државне думе ушло је 100 нових возила исте марке које ће користити посланици.
Руски председник Владимир Путин је још у августу прошле године говорио о преласку државних службеника на возила домаће производње. Он је истакао да сви руски званичници треба да возе аутомобиле који су направљени у Русији.
Погледајте још:
Аутомобил Аурус - Sputnik Србија, 1920, 22.10.2023
РУСИЈА
„Лада“, „аурус“, „москвич“: Руски службеници прелазе на домаће аутомобиле
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала