- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Весић: Оператер „Венси“ одговоран за проблеме на Аеродрому „Никола Тесла“, очекујем извињење

© Sputnik / Лола ЂорђевићАеродром „Никола Тесла“
Аеродром „Никола Тесла“ - Sputnik Србија, 1920, 22.01.2024
Пратите нас
Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић изјавио је данас да је оператер аеродрома Никола Тесла, француска компанија „Венси“ (Vinci), одговоран за јучерашње проблеме у раду, због чега су три лета отказана, а 17 одложено, изразивши очекивање да ће се та компанија извинити путницима.
Како је за Танјуг објаснио, десило се то да је возач аутобуса одвезао путнике који су долетели из Скопља, на погрешан излаз (гејт) и они су се помешали са путницима који су већ прошли контролу и требало да крену према авиону што је, напомиње он, потпуно недопустиво.
„Тачно је се људске грешке дешавају, да се то не дешава само на београдском аеродрому, али је чињеница да се њима веома често дешавају грешке и да ће морати много више да пораде на својој организацији јер морају да поштују путнике на београдском аеродрому онако како поштују и на аеродромима у Француској. Ја сам о томе с њима много пута разговарао и очекивао да су извукли поуку из тога и да ће се боље организовати“, рекао је министар.
Весић каже да од оператера београдског аеродрома очекује да упути извињење путницима који су чекали, и додаје да ће авио компаније које су претрпеле штету и отказале или одложиле летове, имати могућност да наплате своју штету од оператера.
Нагласио је да је у току инспекција Директората цивилног ваздухопловства Србије на аедрому Никола Тесла, и да ће јавност бити упозната са налазима инспекције након што она буде завршена.
„Француска компанија је до сад уложила преко 280 милиона евра у саму инфраструктуру на аеродрому и ми смо им на томе захвални, али они морају много тога да ураде у својој оргонизацији како се овакве ствари не би дешавале. Ви се сећате да је током лета било доста проблема са пртљагом и са одласком путника, тада смо на то реаговали заједно са њима. Ја сам сигуран да ћемо овог лета имати много бољу ситуацију“, оценио је министар.
Аеродром „Никола Тесла“ - Sputnik Србија, 1920, 21.01.2024
ДРУШТВО
Поново успостављена пасошка контрола на аеродрому Никола Тесла
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала