- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Српски веслачи не могу на Олимпијске игре – савез хитно реаговао

© AP Photo / Darron CummingsСрпски веслачи
Српски веслачи - Sputnik Србија, 1920, 22.01.2024
Пратите нас
Извршни комитет Светске веслачке федерације (ФИСА) донео је одлуку да суспендује Веслачки савез Србије због неизмирених финансијских обавеза за Светски куп 2022. и Светско првенство 2023. године, што би значило да српски веслачи не иду на Олимпијске игре. ВСС је одмах реаговао саопштењем у ком се наводи да ће се ситуација убрзо решити.
Суспензија Веслачког савеза Србије односи се на то да српски веслачи не могу да се такмиче ни у Србији ни у свету, на то да не могу да иду на Олимпијске игре и на то да не могу да буду домаћини ниједног такмичења.
До суспензије је дошло због дугова, али ВСС је издао саопштење у којем се наводи да ће сви проблеми бити решени.
„ВСС обавештава јавност да увелико ради на решавању проблема и да је велики део обавеза према ФИСА већ измирен, а да је остатак плаћања уговорен са ФИСА и да нема бојазни да ће наши спортисти да остану без наступа на међународним такмичењима“, истиче се у саопштењу ВСС.
Верује се да ће суспензија убрзо бити укинута.
„У току је завршавање финансијске процедуре и исплата обавеза за СП у веслању које је одржано у нашем главном граду, која је каснила из административних разлога, а што је аутоматски довело до привремене суспензије нашег савеза. Министарство спорта Републике Србије одобрило је исплату, убрзано ради на решавању проблема и обавезе ће да буду испуњене у најкраћем могућем року“, наводи се у саопштењу.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 22.01.2024
СПОРТ
Новакова проста математика
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала