- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Моћна Арина шести пут узастопно у полуфиналу Гренд слема

© AP Photo / Andy WongАрина Сабаленка
Арина Сабаленка - Sputnik Србија, 1920, 23.01.2024
Пратите нас
Маестрална Арина Сабаленка пласирала се у полуфинале Аустралијан опена победом над Барбаром Крејчиковом резултатом 6:2, 6:3. Ово је уједно и шесто узаступно полуфинале на Гренд слему за Белорускињу.
Актуелна шампионка Аустралијан опена Арина Сабаленка наставила је поход ка одбрани титуле и то на фуриозан начин.
Чини се је Белоурскиња незаустављива и то је показала и Крејчиковој већ на самом старту меча. У трећем гему Арина је анправила брејка, а како би се додатно осигурала противници је још једном одузела сервис гем.
Мали пад концентрације код белоруске тенисерке Чехиња је икористила и вратила један брејк, али Арина прави и трећи којим ставља тачку на први сет.
Пресликан сценарио догађао се и у другом сету. Поново је Сабаленка направила брејкове у трећем и петом гему,а потом Крејчикова вратила један.
Оно што је било другачије у односу на претходни сет јесте да је чешка тенисерка овог пута успела да потврди један брејк. Међутим, била је то једина "компликација" коју је Белорускиња допустила.
„Играла сам добро и десило се да је све ишло у мом правцу. Хвала свима што су били ту, све ме подсећа на прошлу годину. Помаже ми тим, све оно што радимо, носи ме и атмосфера у Мелбурну. Имала сам лепу подршку, због тога имам овакве резултате. Напорно радим, на терену и тренинзима дајем све од себе“,рекла је Сабаленка.
За само сат времена и 12 минута Арина се пласирала у полуфинале Аустралијан опена. За финале белоруска тенисерка бориће се против Коко Гоф.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 23.01.2024
СПОРТ
Новаче, знаш ли шта се деси када уђеш у полуфинале?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала