Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Ми-Глас из народа поновио став да не жели у коалицију ни са СНС-СПС, ни са СПН

© Sputnik / Лола ЂорђевићКонференција за штампу покрета „Ми- Глас из народа“
Конференција за штампу покрета „Ми- Глас из народа“ - Sputnik Србија, 1920, 23.01.2024
Пратите нас
Покрет "Ми-Глас из народа" поновио је данас свој став да не подржава улазак у коалицију у београдску Скупштину ни са коалицијом СНС-СПС, ни са потенцијалном коалицијом листе Србија против насиља и НАДА.
Они су то саопштили на свом Икс налогу, поводом јавног позива потпредседника СНС и кандидата за градоначелника Београда Александра Шапића на разговоре о потенцијалној сарадњи и плановима за развој Београда у наредне четири године.
"'Ми-Глас из народа' овом приликом јавно понављамо свој став да не подржавамо коалицију ни са коалицијом СНС-СПС, ни са потенцијалном коалицијом Србија против насиља и НАДА. Заинтересовани смо да преузмемо потпуну одговорност у власти, без прављења компромиса са досадашњим начином владања свих пост-петооктобарских власти, а то са наших 6 мандата није ни реално, нити би било фер за очекивати", написали су на свом налогу на друштвеној мрежи Икс (бивши Твитер).
Према њиховим речима, ако не буде формирана нова градска већина мимо њих и ако буду расписани нови избори, они сматрају да ће, сада већ као парламентарна листа, имати бољу прилику да представе свој план и програм за управљање Београдом, што ће дати гласачима јаснији избор од оног који су имали на претходним изборима.
Потпредседник Српске напредне странке и кандидат за градоначелника листе "Александар Вучић - Београд не сме да стане", Александар Шапић саопштио је да упућује јавни позив свим носиоцима мандата у Скупштини града Београда, а пре свега листи "Ми - Глас из народа, Александар Јерковић", да уколико желе, разговарају о потенцијалној сарадњи и плановима за развој Београда у наредне четири године.
Синоћ се огласио и Александар Јерковић, носилац листе „Ми – глас из народа“ доктора Бранимира Несторовића за београдске изборе који је медијима упутио саопштење у коме је затражио састанак са представницима ове листе.
Јерковић је навео да његов Патриотски покрет „Нема назад, иза је Србија“, који је у коалицији са Несторовићевом листом, сматра да је веома важно што је изборни процес званично окончан у законом прописаном року и захваљује свима који су учествовали на изборима, а нарочито оним грађанима који су подржали Коалицију “Ми глас из народа”, чији су носиоци били проф. др Бранимир Несторовић, на републичкој и Александар Јерковић, председник тог покрета на београдској листи.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала