- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Америка је у Декијеву част гледала ка Београду – „Срцепарајуће, ништа слично нисам видео“

© Фото : АБА лига / Мега / Ивица ВеселиновДејан Милојевић
Дејан Милојевић - Sputnik Србија, 1920, 23.01.2024
Пратите нас
Тренер Голден Стејт Вориорса Стив Кер изашао је први пут пред медије после смрти блиског сарадника и легенде Дејана Милојевића и био је изузетно емотиван. Гледао је Американац ка Београду, где су се два Милојева бивша клуба Партизан и Мега на невероватан начин опростили од великог стручњака, играча, и пре свега човека!
Није могао да сакрије сузе Стиве Кер, тешко му је било што је изгубио „десну руку“, човека који је био битан шраф у његовој машинерији која је 2022. године освојила НБА прстен.
„Срцепарајуће. Разарајуће. Ово је најтежа ствар у којој сам учествовао у НБА лиги. Тешко је описати ову нашу недељу. Изгубили смо некога тако нама блиског. И важније од тога, најтеже је видети како његова породица пати. Ова последња седмица, последњех пет дана, били су прожети шоком, емоцијама, великим изливима љубави... Не знам да ли сте видели догађај у Србији, играла су два тима у којима је он био. Мега, коју је тренирао и Партизан, тим у ком је био звезда. Не знам да ли сам некада видео такву посвету пре утакмице, такву организацију. Гледали смо то као тим. Стекли смо бољу слику о томе шта је Дејан значио својим земљацима. Наравно, много је значио и нама, Наташи, Маши и Николи... Ово је било разарајуће за нас“, рекао је, видно потресени тренер Голден Стејта Стив Кер, који се пред медијима појавио у мајици са натписом "брате" и иницијалима ДМ.
Подсетимо, у Београду је у понедељак увече одиграна утакмица између Милојева два бивша клуба, у Београдској Арени била је рекордна посета, преко 23.000 навијача, који су дошли да одају почаст и опросте се од великог спортисте и човека који је прерано преминуо.
Пре почетка утакмице приказан је кратак филм о српској кошаркашкој легенди у чију част су овације трајале неколико минута, после чега је загрмела песма навијача црно-белих: "Отишао си Милоје, остала је туга...".
Милојевићев црно-бели дрес с бројем 13 постављен је на златну столицу покрај терена, а поред је симболично стављена бела ружа.
Дејан Милојевић преминуо је 17. јануара 2024. године у 47. години у Солт Лејк Ситију од последица срчаног удара.
Партизан-Мега столица за Дејана Милојевића - Sputnik Србија, 1920, 22.01.2024
СПОРТ
У Милојевићеву част – овације препуне Арене и посебна екипа са бројем „13“ /фото, видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала