- Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
КУЛТУРА
Рубрика која прати културне феномене и догађаје, ствараоце и личности који својим делом креирају савремену културну сцену у земљи и у свету.

У првих пет дана приказивања филм „Недеља“ погледало 100 хиљада гледалаца

© Фото : Уступљено Спутњику/ Pelicula productionДетаљ из филма „Недеља“ о животу Џеја Рамадановског
Детаљ из филма „Недеља“ о животу Џеја Рамадановског - Sputnik Србија, 1920, 23.01.2024
Пратите нас
Филм „Недеља“ који је оживео успомену на музичара Џеја Рамадановског потпуно је фасцинирао публику и почео је да обара рекорде са више од 100.000 гледалаца за само пет дана приказивања, саопштили су продуценти.
Након свечане премијере у Београду, која је због великог интересовања морала да се одржи у чак пет сала, посећеност у свим биоскопима у Србији и Црној Гори свакодневно расте, а на карте се чека и по неколико дана.
Паралелно, животна прича о једном од најпопуларнијих певача на овим просторима, добила је само позитивне критике стручне јавности, а поред главних глумаца Хусеина Алијевића Хусе и Марка Јанкетића, речи хвале покупили су и Милица Јаневски и Златан Видовић.
Инспирисан истинитим догађајима, филм је настао по идеји продуцента Владана Анђелковића и сценаристе Стефана Бошковића, а у сарадњи са Телекомом Србија и Филмским центром Србије.
Филм доноси причу о Џеју из најраније младости, па све до великог успеха који је остварио, али и дух Дорћола седамдесетих и осамдесетих година.
Публика ће имати прилику да види живот популарног певача из једног новог угла и боље схвати какав је Џеј био човек, као и то на који начин су догађаји и људи из детињства и ране младости обликовали његов животни пут.
Режију потписује Немања Ћеранић, а глумачку поставу чине Хусеин Алијевић, Марко Јанкетић, Стефан Вукић, Алексеј Бјелогрлић, Ален Селими, Ана Пиндовић, Златан Видовић, Маша Ђорђевић, Милица Јаневски, Стојша Ољачић, Бајрам Северџан, Нела Михајловић и многи други.
Филм „Недеља“ наставља редовну биоскопску дистрибуцију широм Србије и Црне Горе, а приказивање у региону почиње већ током ове недеље и то од 24. јануара у БиХ, од 26. јануара у Македонији, а у биоскопима у Словенији и Хрватској биће доступан од почетка фебруара.
Дистрибуција овог великог кинематографског остварења поверена је регионалном дистрибутеру Арт Висти.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала