- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Аргентинци на улицама: Масовни штрајк против економских реформи Хавијера Милеја /фото/

© AP Photo / Rodrigo AbdМасовни штрајк у Аргентини
Масовни штрајк у Аргентини - Sputnik Србија, 1920, 24.01.2024
Пратите нас
Само 45 дана након доласка на власт новог председника, незадовољни шокантним економским плановима новоизабраног председника Хавијера Милеја, Аргентинци су изашли на улице Буенос Ајреса на позив највећег и најутицајнијег опозиционог радничког синдиката у земљи.
Штрајк је организован због незадовољства оштрим економским реформама и мерама штедње које је увео председник Милеј обећавајући да ће стабилизовати националну економију уздрману инфлацијом од 211 одсто и великим дуговањима, преноси Ројтерс.
Штрајк је организован у координацији моћног кровног синдиката Општа конфедерација рада (ЦГТ) у јеку разматрања два велика реформска потеза председника Милеја: предлога омнибус закона и тзв. председничког мега-декрета о дерегулацији економије.
"Први рез који ова влада прави је рез на штету радника. Њихова реформа рада има за циљ да укине радничка права", изјавио је на главном догађају у центру Буенос Ајреса Пабло Мојано, лидер моћног синдиката камионџија.
Иако штрајк директно утиче на секторе транспорта, банкарства, здравства и јавних служби, Милејева влада је обећала да неће одступити од својих реформских планова.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала