- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Додик поручио америчком амбасадору: Саберите се!

© Sputnik / Бранко МаксимовићЧлан председништва БиХ Милорад Додик у интервјуу за Спутњик
Члан председништва БиХ Милорад Додик у интервјуу за Спутњик - Sputnik Србија, 1920, 24.01.2024
Пратите нас
Заиста не знам с којим правом америчка Амбасада даје оцене о интегритету изборног процеса у БиХ. Све док не кажете да ли постоји посланички клуб Мајкла Марфија с којим треба да се договарамо о нашим законима, мешање у политичке процесе и договоре унутар БиХ је, у најмању руку безобразно, поручио је председник Републике Српске Милорад Додик.
Он је истакао да Амбасада САД данашњим саопштењем шаље недвосмислену поруку: "Ми хоћемо овде да се питамо и одлучујемо. Немају шта представници три народа да се договарају, биће како ми кажемо. Избори нису прилика да Срби, Бошњаци и Хрвати изаберу представнике који ће радити за њихове интересе, већ који ће нама служити".

"Тешко ми је да се отмем утиску да Марфи нескривено жели да у БиХ дође до нестабилности. Посебно је интересантно да нам о интегритету изборног процеса прича Мајкл Марфи који је делегиран од стране администрације након чијег избора смо сведочили највећој кризи у САД, упаду у Капитол и одсуству примопредаје власти. Нажалост, сведочили смо и људским жртвама", навео је Додик на друштвеним мрежама.

Он је навео да сада када је Америка надомак нове изборне кризе, екипа Мајкла Марфија покушава да држи придике о интегритету изборног процеса.
"Саберите се", поручио је Додик.
Додик, који је и лидер СНСД-а, рекао је да ова странка остаје при договору постигнутом 18. јануара, преноси РТРС.
"Позивамо све остале странке које су учествовале у договору да се изјасне о томе остају ли при њему након нелегитимног мешања америчке Амбасаде", навео је Додик.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала