- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Лавров: Надам се да они који упозоравају на рат с Русијом још имају нагон за самоодржањем

© Пресс-служба МИД РФ / Уђи у базу фотографијаШеф руске дипломатије Сергеј Лавров
Шеф руске дипломатије Сергеј Лавров - Sputnik Србија, 1920, 24.01.2024
Пратите нас
Надам се да они који „упозоравају“ да се треба спремити за рат са Русијом још имају нагон за самоодржањем, рекао је руски министар Сергеј Лавров.

„Надам се да то није тако, да још има паметних људи који поред знања из историје имају и нагон за самоодржањем. Чуо сам да је чак амерички председник Џозеф Бајден говорио нешто слично, да ће Русија, ако Украјина изгуби, одмах кренути на балтичке земље, Финску и друге земље НАТО. Сличне изјаве давали су и лидери мањег ‘калибра’ и не само у Сједињеним Америчким Државама“, рекао је Лавров на конференцији за новинаре у Њујорку након што је завршио са учешћем у активностима СБ УН претходна три дана.

Лавров је приметио да Сједињене Америчке Државе, објављујући о наводним предстојећим ратовима Русије у Европи, покушавају да реше тренутно питање наоружавања Украјине.
„И даље сам склон да верујем у разум америчког руководства и видим у томе покушај да се реши тренутни проблем са издвајањем новца Украјини“, рекао је он.
Како је истакао, Русија нема потребу никога да напада, а изјаве из ЕУ и НАТО о томе да је управо супротно представљају глупост.
„Бесмислице … Немамо ни жељу ни потребу, ни војну ни политичку, ни економску да некога нападамо“, истакао је руски министар.
Русија је последња која жели велики рат, закључио је он.
"Сада многи дижу узбуну да расте напетост, ратничка реторика. Вероватно да нико не жели велики рат, ми последњи. Више пута смо у историји преживљавали велике ратове. Али, те активности предузимају САД", рекао је министар и додао да је у доктриналним документима САД и НАТО записано да је Москва за њих директна претња.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала