- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Министарка здравља: Није завршен обдукциони налаз бебе, треба сачекати да се заврши истрага

© Sputnik / Лола ЂорђевићМинистарка здравља Даница Грујичић
Министарка здравља Даница Грујичић - Sputnik Србија, 1920, 24.01.2024
Пратите нас
Министарка здравља Даница Грујичић изјавила је данас да још увек није завршен обдукциони налаз бебе која је преминула након рођења у болници у Сремској Митровици и нагласила да је истражни поступак у току и да треба сачекати да се утврди шта се заиста догодило.
Грујичић је за ТВ Хепи прокоментарисала наводе у појединим медијима да је завршен обдукциони налаз бебе преминуле 12. јануара, а по коме је смрт наводно наступила услед насилног порођаја, наводећи да обдукциони налаз није готов, већ је реч о информацији из отпусне листе са Института за здравствену заштиту деце и омладине у Новом Саду.
„Колеге су врло коректно први део листе написали, шта се десило са дететом, како је дете примљено, шта су они урадили, које су све мере предузели и то је заиста коректно. И њихова отпустна листа је требала да се заврши тиме да је захтевана судска, односно било каква обдукција. Међутим, они су дали себи за право да тумаче разлог смрти“, рекла је Грујичић.
Грујичић је нагласила да закључак о узроку смрти доносе или судски медицинари, или судско медицински одбори и да треба сачекати да резултате тих налаза и не доносити преурањене закључке.
Додала је да при свакој интервенцији постоји могућност компликација, али да такође постоји дозвољени проценат компликација и да понашање лекара и сестара добрим делом зависи од домаћег васпитања и руководећег кадра који треба да реагује на замерке пацијената.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала