- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Турци пишу: Матић је изабрао нови клуб

© Sputnik / Елена РускоНемања Матић
Немања Матић - Sputnik Србија, 1920, 24.01.2024
Пратите нас
Немања Матић напустиће Рен и окончаће шестомесечну причу са Французима и каријеру ће наставити у Инстабулу, где ће обући дрес Бешикташа, тако бар тврде турски медији.
Лист „Хуријет“ тврди да су Рен и Бешикташ већ неколико дана у сталном контакту због Србина и да је договор пао. Ипак, Французи неће по свој прилици инкасирати првобитно планираних пет милиона евра, колико су тражили за „слободу“ искусног задњег везност, већ ће тај износ бити поприлично мањи.
Немања је прошлог лета изненађујуће напустио Рому и стигао је као највеће појачање у Рен, али су се после неколико месеци ствари закомпликовале, а камен спотицања осим слабе минутаже, наводно је било и његово незадовољство што град нема интернационалну школу у коју је било планирано да иду његова деца – син и старија ћерка (има троје деце).
Матић је каријеру почео у Колубари, бранио је боје словачких Кошица, после чега је уследио трансфер у Челси, каљење у Холандији у дресу Витесеа, да би после тога поново заиграо с доста озбиљном улогом на „Стамфорд бриџу“, где је профислисао као један од најбољих везних играча света у том периоду. Играо је још и за Манчестер јунајтед, Рому и Рен.
Остаје да се види да ли су Турци били у праву и да ли ће Матић заиста ускоро водити битке са капитеном Србије Душаном Тадићем, који је од ове сезоне члан Фенербахчеа.
Јунг Џун Гоф - Sputnik Србија, 1920, 23.01.2024
СПОРТ
Партизан представио велико појачање
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала