- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руска мисија у Бечу: Терористичким нападом на Ил-76 украјинско руководство показало право лице

© AP Photo / Validated UGC video Дим се вије након пада руског војног авиона Ил-76 у Белгородској области
Дим се вије након пада руског војног авиона Ил-76 у Белгородској области - Sputnik Србија, 1920, 24.01.2024
Пратите нас
Извршавањем терористичког напада на авион Ил-76 украјинско руководство је поново показало своје право лице, убивши руске пилоте и њене грађане, изјавила је чланица руске делегације на преговорима у Бечу о војној безбедности и контроли наоружања Јулија Жданова.
Како је навела, украјинско руководство је веома добро знало да ће, по устаљеној пракси, данас украјински војници бити транспортовани војним авионима на аеродром Белгород ради размене.
„Ипак, нацистички кијевски режим предузео је овај корак, желећи да окриви Русију за убијање украјинских војника. Извршавајући овај терористички напад, украјинско руководство још једном је показало своје право лице, убијајући руске пилоте и своје грађане“, истакла је Жданова на 1.067. пленарној седници Форума за сарадњу у области безбедности ОЕБС-а.
Оружане снаге Украјине обориле су у среду изнад територије Белгородске области руски војно-транспортни авион Ил-76 који је превозио украјинске заробљенике на размену. У авиону су се налазиле 74 особе, од којих 65 украјинских војника. У паду авиона није било преживелих.
Министарство одбране Русије назвало је овај инцидент терористичким нападом и нагласило да је Кијев знао за транспорт заробљеника за размену и напао је авион како би оптужио Москву за убијање украјинских војника.
МИП у Москви - Sputnik Србија, 1920, 24.01.2024
РУСИЈА
Москва: Пад авиона Ил-76 – терористички напад Кијева изведен свесно и намерно
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала