- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Сузе и потресне речи – а онда Богданов пораз и победа за Милојевића

© AP Photo / Hakim Wright Sr.Богдан Богдановић
Богдан Богдановић - Sputnik Србија, 1920, 25.01.2024
Пратите нас
У емотивно изузетно тешкој утакмици кошаркаши Атланте изгубили су од Голден Стејта резултатом 134:112 у мечу пред чији је почетак одата почаст Дејану Милојевићу, српском тренеру који је недавно преминуо у 47. години. Богдан Богдановић био је видно потресен, али је упркос томе успео да пружи добру партију за своју екипу.
После интонирања „Боже правде“, кратког филма о Дејану Милојевићу и овација за преминулог српског кошаркашког великана, колико го то било тешко утакмица Голден Стејта и Атланте морала је да почне.
У првом полувремену Атланта је у неколико наврата покушала да се приближи Вориорсима, али су они одржавали предност са којом су и отишли на паузу.
У наставку су стекли двоцифрену предност и наговестили да ће је тешко испустити. Стеф Кари и Џонатан Куминга убацили су по 25 поена, а само један мање уписао је Клеј Томпсон.
Богдан Богдановић за Атланту је убацио 17 поена и уписао три асистенције. Српски кошаркаш који је једва успео да савлада сузе пред почетак меча шутирао је 4/9 за три и 2/2 за два поена, а на паркету је провео 32 минута.
У тиму Атланте највише се истакао Дежонте Мареј који је уписао 23 поена, уз седам скокова и исто толико асистенција.
На паркету су у ноћи између среде и четвртка били и Василије Мицић и Алексеј Покушевски који су са Оклахомом савладали Сан Антонио резултатом 140:114. Мицић је играо 14 минута и за то време уписао је два поена, скок и три асистенције, док је Покушевски за пет минута убацио два поена и уписао један скок.
Голден Стејт Атланта - Sputnik Србија, 1920, 25.01.2024
СПОРТ
„Боже правде“ у Декијеву част одзвањало Америком – емотивни опроштај Вориорса: „Он је део наше душе“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала