- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Форд повлачи готово два милиона возила

© AP Photo / Charles KrupaФорд
Форд - Sputnik Србија, 1920, 25.01.2024
Пратите нас
Произвођач аутомобила Форд објавио је данас да повлачи скоро два милиона возила модела Експлорер СУВ, произведених између 2011. и 2019, због бојазни да би копча која држи облогу ветробранског стакла могла да отпадне током вожње.
Ово је једно од највећих повлачења возила у САД од почетка године, пренео је Форбс.
Америчка канцеларија за безбедност саобраћаја (НХТСА) приказала је документа која су им поднета због тога што би копча, која се налази на 1.889.110 возила, могла да се олабави и изазове одвајање облоге ветробранског стакла чиме би повећала опасност на путу и ризик од несрећа.
Закључно с 12. јануаром, у Форду су имали информацију о 568 онлајн притужби и преко 14.000 пријава путем гаранција у вези са отпадањем или недостатком делова облоге, показују документи НХТСА.
Хронологија повлачења објашњена у документима показује како НХТСА и Форд овај проблем анализирају још од 2018. године, али Форд је претходно закључио да "не постоји неразуман ризик за безбедност" због мале количине спорних делова.
Прошле године је НХТСА покренула прелиминарну истрагу и сугерисала како ипак то делично представља опасност, због чега је Форд поново проценио ситуацију и покренуо повлачење возила.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала