- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Њујорк прогласио друштвене мреже опасношћу по јавно здравље

CC0 / Unsplash/dole777 / Друштвене мреже
Друштвене мреже - Sputnik Србија, 1920, 25.01.2024
Пратите нас
Њујорк је постао први велики град у САД који је друштвене мреже прогласио "опасношћу по јавно здравље", саопштио је данас градоначелник Ерик Адамс.
"Препознајући опасност коју друштвене мреже представљају за младе људе и ментално здравље, комесар за здравство и менталну хигијену града Њујорка др Ашвин Васан издао је савет комесара за здравство у којем се неометан приступ друштвеним мрежама и њихово коришћење идентификују као опасност по јавно здравље, баш као што је то раније урађено са дуваном и ватреним оружјем", рекао је Адамс у свом годишњем обраћању.
Он је позвао компаније у чијем су власништву друштвене мреже да "не подстичу кризу менталног здравља", поготово код младих, преноси Еј-Би-Си њуз.
"Друштвене мреже попут ТикТока, Јутјуба и Фејсбука* подстичу кризу менталног здравља дизајнирајући своје платформе са заразним и опасним функцијама", рекао је Адамс.
Истакао је да не може да дозволи "да стоји по страни и дозволи великим технолошким компанијама да уновче приватност деце и угрозе њихово ментално здравље".
*Активности „Мета“ (друштвене мреже Фејсбук и Инстаграм) забрањене су у Русији као екстремистичке.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала