- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

После победе Трампа у Њу Хемпширу, спонзори напуштају Ники Хејли

© AP Photo / Evan VucciНики Хејли и Доналд Трамп
Ники Хејли и Доналд Трамп - Sputnik Србија, 1920, 25.01.2024
Пратите нас
Два велика донатора престала су да финансирају кампању Ники Хејли за републиканског председничког кандидата, наводећи да је након победе бившег председника САД Доналда Трампа у америчкој држави Њу Хемшир трка за републиканску номинацију практично завршена и да ће он бити кандидат за председника САД.
Власник компаније "Сабин Метал Корпорејшн" Енди Сабин оценио је да Хејли треба да одустане.
"Без обзира на то шта вам неко каже, новац за њу ће пресушити. Зашто бисте финансирали некога за кога знате да нема шансе", прокоментарисао је Сабин, преноси Ројтерс.
Рид Хофман, милијардер и суоснивач онлајн платформе за пословање и запошљавање ЛинкедИн, такође не планира да настави да финансира кампању Ники Хејли.
Дмитриј Мехлхорн, Хофманов саветник, рекао је у изјави за Ројтерс да Хејли, после пораза у Ајови и Њу Хемширу, "нема више места у надметању за републиканску номинацију".
"Једини начин на који могу да видим њен опстанак у надметању је ако Трамп покаже своје године, а она да је у стању да искористи тај моменат да убеди републиканске гласаче", додао је Мехлхорн.
Трампове узастопне победе у Ајови и Њу Хемпширу су га вероватно довеле до републиканске номинације и реванша на председничким изборима са демократским председником Џозефом Бајденом у новембру.
Упркос губитку донатора, Хејли остаје Трампов једини републикански противник и најавила је да не планира да одустане од кампање.
Бивши амерички председник је изјавио да ће сваки донатор Ники Хејли бити "трајно избачен" из његове политичке орбите.
Трамп је такође покушао да придобије поједине донаторе Хејли, укључујући инвеститора Тима Дрејпера, који је бившег председника назвао "очајним".
Доналд Трамп - Sputnik Србија, 1920, 24.01.2024
СВЕТ
Трамп победник на предизборима Републиканске странке у Њу Хемпширу
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала