- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Путин поручио из Калињинграда: Русија неће дозволити да се њени интереси занемарују

© POOL / Уђи у базу фотографијаВладимир Путин
Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 25.01.2024
Пратите нас
Русија се руководи својим националним интересима и никада неће дозволити другима да те интересе занемарују, изјавио је руски лидер Владимир Путин који борави у посети Калињинграду.

„Земља треба да живи како она мисли да треба, треба да се руководи својим националним интересима. То никако не значи да ми потцењујемо интересе других. Водити се својим интересима и постизати успех значи и поштовати интересе својих партнера. Тако и радимо и никада нећемо дозволити да се занемарују интереси Русије“, рекао је Путин на састанку са студентима Балтичког федералног универзитета „Имануел Кант“.

Он је напоменуо да је свој став изградио управо на основу схватања немачког филозофа Имануела Канта.

„Кант је то формулисао, а ми имамо прилику да на основу тога формулишемо наш садашњи став, баш као што сам ја то сада и урадио… Кант је један од највећих мислилаца и свог и нашег времена. Наравно, његов позив да се мисли својом главом актуелан је и данас“, истакао је руски лидер. Он је поновио да за Русију у практичном плану то значи руковођење својим националним интересима.

О уклањању споменика у иностранству

Рушење руских и совјетских споменика у иностранству је запањујуће незнање, изјавио је руски председник.
„Ми нисмо ништа, за разлику од наших суседа који тамо руше споменике херојима Другог светског рата, и једноставно руске и совјетске споменике, споменике Пушкину и тако даље. То је, наравно, запањујуће незнање и неразумевање где они живе, шта раде и шта ће након тога уследити“, оценио је Путин.
Према његовим речима, у Русији људи живе по потпуно другачијим принципима и законима и труде се да очувају страно културно наслеђе.
Погледајте још:
Авион председника Владимира Путина у Минску - Sputnik Србија, 1920, 25.01.2024
РУСИЈА
Путина на путу до Калињинграда пратило девет авиона НАТО-а
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала