- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Русија објавила прве резултате истраге пада Ил-76: Авион погодила ракета из Украјине

© Фото : RIA NovostiИстражитељи на месту пада авиона Ил-76
Истражитељи на месту пада авиона Ил-76 - Sputnik Србија, 1920, 25.01.2024
Пратите нас
Први резултати истраге пада авиона Ил-76 у Белгородској области указују на то да је летелица гађана противваздухопловном ракетом са територије Украјине, саопштио је Истражни комитет Русије.

„Спроводи се комплекс истражних радњи у циљу идентификације лица из редова оружаних формација Украјине, умешаних у извршење овог терористичког акта“, прецизирано је у саопштењу.

Истражни комитет Русије покренуо је кривични поступак због обарања авиона на основу кривичног дела које се квалификује као терористички акт.
Такође се додаје да су пронађене црне кутије авиона и да су послате на дешифровање.
„За истрагу током кривичног поступка формирана је истражно-оперативна група коју чине искусни истражитељи, криминолози и стручњаци. Током увиђаја на лицу места пронађени су људски остаци и црне кутије авиона који су послати на дешифровање“, наводи Истражни комитет.
Оружане снаге Украјине обориле су у среду изнад територије Белгородске области руски војно-транспортни авион Ил-76 који је превозио украјинске заробљенике на размену. У авиону су се налазиле 74 особе: 65 украјинских војника, шест чланова посаде и три припадника војне полиције. Сви су погинули.
Министарство одбране Русије назвало је овај инцидент терористичким нападом и нагласило да је Кијев знао за транспорт заробљеника за размену, која је требало да се обави на контролном пункту Колотиловка, и напао је авион како би оптужио Москву за убијање украјинских војника.
Место пада авиона Ил-76 у Белгородској области - Sputnik Србија, 1920, 25.01.2024
РУСИЈА
Руски Савет за људска права апеловао на међународну заједницу: Осудити Кијев за обарање Ил-76
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала