- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Симор Херш: У свету расте незадовољство Бајденом, Нетанијахуом и Зеленским

© AP Photo / Stephanie ScarbroughПредседник САД Џозеф Бајден
Председник САД Џозеф Бајден - Sputnik Србија, 1920, 25.01.2024
Пратите нас
Амерички председник Џозеф Бајден се због своје ратоборне спољне политике нашао у истом непопуларном друштву са израелским премијером Бењамином Нетанијахуом и Владимиром Зеленским, док истовремено у свету расте поштовање према председнику Русије Владимиру Путину и председнику Кине Си Ђинпингу, изјавио је познати амерички новинар Симор Херш.
„Бајденова подршка Украјини и Израелу у њиховим ратовима и недавна одлука да нападне Хуте у Јемену ставили су га у исти кош са двојицом лидера, Бибијем Нетанијахуом и Владимиром Зеленским, које велики део света све више осуђује. Иронија Бајденовог председниковања огледа се у растућем поштовању изван Запада према Путину и Си Ђинпингу“, написао је Херш у чланку на онлајн платформи „Сабстек“.
Мешање Бајдена у сукобе у Украјини и Појасу Газе Херш је назвао катастрофалним, а одлуку о бомбардовању Хута – знаком „политичке панике“.
Ваздушним и поморским нападима Сједињене Америчке Државе покушавају да натерају шиитски покрет „Ансар Алах“, који влада у северном Јемену, да престане да гађа бродове као одговор на израелску операцију на палестинским територијама.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала