- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Стејт департмент признао: Руско руководство – веома талентовано

© Sputnik / Наталья СеливерстоваЦентрална банка Русије
Централна банка Русије - Sputnik Србија, 1920, 25.01.2024
Пратите нас
Помоћник америчког државног секретара за Европу и Евроазију Џејмс О'Брајан признао је да руско економско руководство добро излази на крај са западним рестрикцијама.
„Руско економско руководство је веома талентовано“, рекао је О'Брајан током говора у америчком аналитичком центру „Немачки Маршал фонд САД“ у Вашингтону.
Он је оценио да руска економија и даље успева да се носи са санкцијама западних земаља.
Ово није прва похвала са Запада на рачун политике коју Русија води у сфери економије. Лист „Политико“ је у новембру прошле године прогласио гувернерку Централне банке Русије Елвиру Набиулину главним „уништитељем“ године због њеног доприноса јачању руске економије, тачније због монетарне политике руске Централне банке захваљујући којој су у великој мери спречене последице невиђених санкција које је Запад увео против Русије.
Русија је више пута истицала да ће се земља изборити са санкционим притиском које је Запад почео да врши на земљу пре неколико година и који наставља да расте. Москва је поручила да Запад нема храбрости да призна неуспех бројних ограничења уведених Русији. У западним земљама су више пута признали да су антируске санкције неефикасне.
Елвира Набиулина - Sputnik Србија, 1920, 29.11.2023
РУСИЈА
Стигла похвала са Запада: Гувернерка Централне банке уништила намере Запада
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала