- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Хрват напустио УЕФА због Словенца: „Не глумим хероја“

© Sputnik / Алексей Дружинин / Уђи у базу фотографијаЗвонимир Бобан
Звонимир Бобан  - Sputnik Србија, 1920, 25.01.2024
Пратите нас
Звонимир Бобан, бивши југословенски и хрватски репрезентативац, напустио је функцију шефа фудбала у УЕФА, а раскид сарадње потврђен је са обе стране. Иако је на функцију дошао инсистирањем Александра Чеферина, Бобан је нагласио да одлази управо због неслагања са првим човеком Европске фудбалске федерације.
Неочекивано је Звонимир Бобан напустио место шефа фудбала на које је постављен 2021. године. Пре његовог доласка та фунцкија није постојала.
Поводом отказа Бобана огласила се и УЕФА.
„УЕФА жели да објави споразумни одлазак Звонимира Бобана из организације. Бобан се придружио организацији 2021. године као шеф фудбала и покренуо је неколико значајних пројеката у техничком развоју, укључујући оснивање УЕФА фудбалског одбора и омладинског фудбалског форума. УЕФА изражава захвалност господину Бобану на његовој посвећеној служби и жели му пуно среће у будућим настојањима у каријери“, наводи се у кратком саопштењу УЕФА.
Са друге стране бивши фудбалер у отвореном писку открио је детаље.
„Разговарао сам с председником УЕФА о проблему који се догодио током последњег састанка Извршног одбора УЕФА у Хамбургу. Реч је о предлогу о измени статута УЕФА како би се Чеферину, на следећем конгресу 8. фебруара у Паризу, омогућила нова кандидатура након овог мандата, који је требало да му буде посљедњи. Након што је изразио моју највећу забринутост и моје потпуно неслагање с начином и самим предлогом, председник ми је одговорио да за њега не постоји никакав правни ни морално-етички проблем и да ће без икакве сумње наставити с том, по мом мишљењу, погубном идејом. Добро разумем да ништа није идеално, а понајмање ја. И добро знам да много пута морамо прихватити логику компромиса, али ако бих прихватио овако тешку и погрешну одлуку и окренуо главу, ишао бих против начела и вредности у које дубоко верујем. Не глумим никаквог хероја, и добро знам да су многи истог мишљења – можда наивног, али сигурно исправно“, пише у писму Бобана.
Бивши фудбалер истакао је и да је у претходном периоду имао одличан однос како са Чеферином тако и са осталим колегама у УЕФА.
„У ове три године однос и сарадња с Александром и свим мојим колегама у УЕФА били су изврсни – хвала им на томе, желим им све најбоље. Жао ми је и тужан сам, али напуштам УЕФА“, навео је бивши фудбалер Динама и Милана.
Сергеј Милинковић Савић - Sputnik Србија, 1920, 24.01.2024
СПОРТ
Велике зимске одлуке пред фудбалерима Србије – време полако истиче
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала