- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Поповић о прераној смрти Милојевића: „Разговарао сам са неким људима из Београда...“

© AFP 2023 / PEDRO PARDOГрег Попович
Грег Попович - Sputnik Србија, 1920, 26.01.2024
Пратите нас
Шеф стручног штаба кошаркаша Сан Антонија и један од највећих тренера у историји Грег Поповић изјавио је да је Дејан Милојевић био тренер блиставе будућности.
Поповић, један од најбољих кошаркашких тренера свих времена, а уз то и српског порекла, познат под надимком „луди Србин“ је на конференцији за медије говорио о Милојевићу, који је преминуо од последица срчаног удара. Милојевић је био помоћни тренер Голден Стејта.
„Милојевић је био са нама 2017. године. Добар тренер, доказао се са неколико различитих тимова током лета и онда се вратио како би радио у Црној Гори и Београду. Стив Кер је био јако, јако привржен Милојевићу. Никада нисмо провели много времена заједно“, рекао је Поповић.
Он је истакао да је тужан због смрти српског тренера.

„Разговарао сам са неким људима из Београда и знам да су утучени због овога што се десило. Био је тренер тако блиставе будућности. Све га је чекало. Мислим да му је ово била трећа година са Кером и знам да му је све ишло. Зато су многи, а поготово његова породица, утучени због његовог одласка“, додао је Поповић.

Тренер Сакрамента Мајк Браун је некада сарађивао са Милојевићем у екипи Голден Стејта.
„Био је изузетан човек, изузетан. И не бих говорио само о кошаркашким стварима, јер је био изузетан кошаркашки ум. Био је невероватан човек и много ће нам недостајати. Много је значио организацији. Били смо сви као породица. Наравно, увек има успона и падова у односима са људима, али он ни са ким није био у 'паду'. То је јединствена људска вештина коју неко може да има у овом послу, никада није био ни превисоко, ни прениско, увек је био у средини и имао је велико поштовање од свих. Свакога је поштовао, сваком се јављао. Сви који су радили са њим су га волели, а и он је њих“, истакао је Браун, преносе амерички медији.
Дејан Милојевић - Sputnik Србија, 1920, 18.01.2024
СПОРТ
Знајте, кад год видите Јокићеву мајсторију – сетићете се Милоја
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала